Χαμομήλι. Η καλύτερη λύση της γιαγιάς εξακολουθεί να δίνει λύση.

Το χαμομήλι προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ωστόσο, είναι κοινό σε όλη την Ευρώπη και το βόρειο ημισφαίριο και μπορεί να το εντοπίσει κανείς εύκολα οπουδήποτε χάρη στο χαρακτηριστικό χαλαρωτικό άρωμά του.

Τα άνθη του φυτού περιέχουν αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται ως φάρμακο για παιδιά και ενήλικες εδώ και χιλιάδες χρόνια και για την αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων υγείας όπως δερματικοί ερεθισμοί, προβλήματα δυσπεψίας, κοινό κρυολόγημα, αιμορροΐδες ή διαταραχές ύπνου, για να αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια. 

Το χαμομήλι και η θεραπευτική του δράση είναι τόσο δημοφιλή, ώστε το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας αναφέρει πάνω από 100 διαφορετικές ασθένειες και καταστάσεις όπου χρησιμοποιείται παραδοσιακά το χαμομήλι. 

Απαραίτητο για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα και μύτη.

Η ιατρική, αντιβακτηριακή και επίσης αποσμητική δράση των ενεργών συστατικών του καθιστούν το χαμομήλι ιδανικό συστατικό για τα εξαιρετικά απαλά χαρτομάντιλα και το χαρτί υγείας της Zewa. 

Δείτε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες για διάφορα προϊόντα με χαμομήλι και για τα θαύματα που κάνουν στο ευαίσθητο δέρμα.